Bli snyggare och smartare

Att cykla är som ett receptfritt läkemedel för miljö och människor. Det minskar störande buller, ger bättre luftkvalitet, minskade utsläpp av skadliga ämnen och växthusgaser. 

Räcker inte det som argument? Okej, du blir även snyggare och smartare och rikare om du lämnar bilen nu och då och cyklar istället

Så hur kan du då bli snyggare? Jo, du förbränner cirka 650 kcal per timme du cyklar. Det är lika mycket som en timmes pass med tuff aerobics och betydligt mer än om du spelar badminton en timme. 

Om du tycker 650 kcal låter försvinande lite, tänk på att om du äter 100 kcal mer än vad du gör av med per dag - så ger det en smygande viktökning på cirka fem kilo på ett år. 

Och för varje timme du cyklar bygger du upp musklerna i låren, stjärten, magen och armarna. Det i sin tur gör att du mår bättre, och folk som mår bra är snygga. Speciellt om de dessutom är vältränade och har ett rent klimat-samvete. 

Att du blir smartare av att cykla är obestridligt. När du pumpar på pedalerna rensas hjärnan; samma fenomen som sker vid monotona kondiitionskrävande idrotter som löpning och längdåkning. Dessutom blir din hjärna syresatt. Och då kommer de stora och kreativa tankarna. De smarta argumenten, de listiga lösningarna och den plötsliga insikten. 

Att du dessutom presterar och mår bättre på jobbet med en syresatt hjärna och musklerna igång - är bara en bonus. 

DELA Share to Facebook

Kontakt

Länkar

Relaterade Aktiviteter

cykelpumparhjärtinfarkt