Vad är en Bilpool?

Är du en bekväm bilägare? Någon som gärna slipper däckbyten, verkstadsbesök och höga, fasta kostnader? Då är bilpool något för dig.

Bilpooler går kort och gott ut på att flera personer delar på en och samma bil. Du betalar bara för den tid du använder bilen och på så sätt blir bilpooler ett smart och effektivt sätt att äga bil.

Bilpoolen ger dig tillgång till fräscha bilar som du enkelt bokar via Internet eller på telefon - när du behöver. Något förenklat  kan man säga att det finns två typer av bilpooler, kooperativa och kommersiella. I den kooperativa ägs bilen av medlemmarna och alla hjälps åt att sköta den. Kommersiella bilpooler fungerar som klassik biluthyrning med skillnaden att du kan boka bil för en kortare tid.

I båda fallen är det vanligt med system där bilen bokas via Internet. Man låser upp bilen med ett smartcard eller med mobiltelefonen och körningen hamnar automatiskt på en faktura.

I Umeå finns båda typerna av bilpooler. Ålidhems bilpool och Björkstadens bilpool är kooperativa och Sunfleet är den kommersiella aktören. Mer om bilpoolerna och andra bilpooler hittar du på den oberoende sajten bilpool.nu 

DELA Share to Facebook

Kontakt