Resa kollektivt i jobbet

Förutom att vara bra för miljön så finns det många andra fördelar med att resa kollektivt i jobbet. Här hittar du några. För att resandet ska fungera smidigt är det bäst om företaget skaffar ett företagskort på kollektivtrafiken.

Företagskortet är i princip ett kreditkort och gäller för köp av enkelbiljetter i Länstrafikbolagens fordon i Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Norrbotten, på lokalbussarna i Umeå, Lycksele och Skellefteå och på Norrtåg.

Företaget beställer ett antal kort som kan användas av personalen vid behov. Varje månad faktureras företaget för de resor som faktiskt gjorts. Av fakturan framgår sträckor, resdagar och vilket kort som använts. 

Enklast är det om varje anställd får ett eget kort. Då kan företaget också anordna motiverande aktiviteter för de anställda, antingen själva eller i samarbete med Be Green Umeå. 

 

Fördelar:

Bra för hälsan

En kort promenad till hållplatsen eller stationen ger vardagsmotion. Den som åker kollektivt rör sig fyra gånger längre sträcka per dag än en bilförare. 

Effektivare restid

På bussen eller tåget kan du förbereda kundmötet, läsa igenom dokument, arbeta med datorn. Restid blir arbetstid om du vill. På de flesta bussar och tåg finns även trådlöst internet.

Sänkta resekostnader

Åka kollektivt kostar mycket mindre än att köra egen bil eller tjänstebil, du slipper dessutom leta parkering.

Res obegränsat

Alla medarbetare kan resa hur mycket de vill i jobbet med buss eller tåg utan att det måste administreras, vilket innebär att det blir enklare för den som sköter redovisningen.

DELA Share to Facebook

Kontakt