Ny Webbtjänst För Samåkning

Kör du mycket bil? Skulle du kunna erbjuda plats eller skulle du kunna åka med någon annan? Då kanske samåkning är något för dig!

Det är skonsammare för miljön, det är billigare och det är roligt att resa tillsammans. I ett sammarbete med den ideella samåkningsrörelsen Skjutsgruppen har vi på Be Green Umeå utvecklat en webbaserad samåkningstjänst. Vid samåkningstjänsten är det möjligt att hitta och skapa samåkningsmöjligheter för enstaka resor, men även alternativ för de som pendlar mer regelbundet. Vid samåkning minskar antalet bilar ute på vägarna och då även koldioxidutsläppen. Det blir billigare än att köra själv, samtidigt som många också ser det som en social aktivitet och ett roligare sätt att resa.

På samåkningswebben är det idag möjligt att skapa och gå med i olika samåkningsgrupper, samt att kommunicera inom de olika grupperna via SMS-funktion och direkt på webben. Skulle inte samåkningsresorna synka för användaren så finns förslag på hur man kan fortsätta mot sitt resmål med kollektivtrafik. Det finns också möjlighet till uppföljning och effektmätning via en utvärderingsfunktion.

Samåkningswebben är gratis att använda:
http://www.skjutsgruppen.nu/umea 

 

DELA Share to Facebook

Kontakt

Länkar

Relaterade Aktiviteter

Så reser vi i umeåregionen